Udgivelser

Biologididaktik

Sammen med Pernille Ulla Andersen har jeg skrevet en biologididaktikbog. Den henvender sig til lærere og lærerstuderende og andre med interesse for undervisning i biologi og de øvrige naturfag især i grundskolen. I bogen har vi belyst de mange fagdidaktiske temaer, som vi finder interessante, og som vi begge har beskæftiget os med på læreruddannelser i VIA.

Læs et uddrag her.

Jeg er medforfatter på Xplore-serien, som er bøger til naturfagsundervisningen på 7.-9. klassetrin bestående af elevbøger, elevhæfter og lærerhåndbøger. Materialet findes desuden som portaler, der rummer supplerende materialer.

Læs mere om Xplore her.

Yderligere udgivelser

Løbende har jeg udgivet artikler, hvoraf flere kan downloades gratis:

Linderoth, U. H. (2020): Kan en rygsvømmer svømme på maven? - Mikroforskermetoden sætter gang i elevernes spørgsmål. Kaskelot nr. 231. Biologiforbundet. Læs artiklen her.

Linderoth, U.H. (2018): Fagsprogsudvikling i naturfagene. Fysik-kemi / natur-teknologi. Danmarks fysik- og kemilærerforening. Maj 2018, 45. årgang nr. 2. Læs artiklen her.

Linderoth, U.H. (2017): Progressionstræet - et redskab til naturfagsteamet på skolen. Fysik-kemi / natur-teknologi. Danmarks fysik- og kemilærerforening. Oktober 2017, 44. årgang nr. 4. Læs artiklen her.

Sillasen, M. og U.H. Linderoth (2017): Tværfaglighed i skolen. MONA 2017-3.

Sillasen, M. og U.H. Linderoth (2016): IBSE i fagteamet – samarbejde om faglig udvikling. Aarhus Universitet i samarbejde med VIA og NTS-centeret. Hæftet indgår i en serie af fem hæfter til PRofessionel Udvikling af Fagteams (PRUF). Kan downloades her.

Linderoth, U.H. og P.A. Andersen (2014): Eksterne læringsmiljøer og naturfagsundervisningen. Artiklen indgår i en webantologi og kan downloades her.

Dam, T., U.H. Linderoth og K. Drejer (2014): Det diskrete sociale pres – om konsekvenser af usagte forventninger til piger og drenge i naturfag og matematik. MONA, 2014-3. Læs artiklen her.

Linderoth, U. H. (2012): Fra fagtekst til fagsprog i biologi. Kaskelot nr. 193. Biologforbundet.

Andersen, P. U. og U. H. Linderoth (2012): Undervisning og centralt stillede test i folkeskolen. MONA 2012(2). Læs artiklen her.

Linderoth, U. H. (2010): Faglig læsning i biologi. Kaskelot nr. 178. Biologforbundet.

Hagelskjær, J. og U. H. Linderoth (2010). IBSE – på opdagelse i biologien. Kaskelot nr. 183. Biologforbundet.