Tilbage til
alle kurser

Matematik i naturen

20150114_151142.jpg
20150114_145439.jpg

Har du lyst til i højere grad at inddrage naturen i matematikundervisningen? Mon dine elever har gavn af at lære matematik med konkrete materialer fra naturen? Trænger du til at blæse nyt liv i matematikken?

Åben skole, udeskole, bevægelse i undervisningen og lange skoledage er nogle af de mange begrundelser, der kan gives for at flytte undervisningen udenfor. At lave matematik i naturen kan enten praktiseres i en hel lektion eller som et kortere indslag.

De grundlæggende regnearter og geometri vil være nogle af de områder, som undersøgelserne ligger indenfor. Alle øvelser tænkes ind i en progression og kan tilpasses både indskoling og mellemtrin.

Kurset vil kunne inspirere til at anvende naturen i undervisningen og hjælpe eleverne til at se matematikken i naturen. På kurset får deltagerne konkrete undervisningsidéer med hjem som bidrag til at tænke variation i matematikundervisningen.

 

Varighed

Kurset har en varighed på ca. 2 timer

 

Målgruppe

Lærere i matematik i indskoling og på mellemtrin.

Kurserne tilpasses deltagernes ønsker og kan variere mellem få timer til flere dage. De kan fungere som nedslagspunkter eller som længerevarende udviklingsforløb af fagteams.

Det er helt centralt, at kurserne har en høj grad af praksis, og at deltagerne får konkrete idéer med hjem.

Kontakt mig på naturfagskonsulenten@gmail.com eller på 61346026 for at booke eller høre nærmere.